BELEVINGSWAARDEN


De elementen hebben voor ieder energetisch hun eigen belevingswaarden, in elk seizoen weer anders. Frisse lucht daar knap je van op, algeheel goed voor je. Bij iedere stap, vooral blootvoets goed te voelen, zijn we in uitwisseling met de energie van de Aarde. Een strandwandeling maakt je hoofd weer lekker leeg, een duik in de zee spoelt zwaarte weg. Een boswandeling temidden van veel bomen, (heerlijk geurende) bloemen en kruiden, heide, zandvlaktes, bosbeekjes, paddestoelen, vogels, vlinders etc. zorgt voor een warme aardeverbinding, opent je hart. Bij warm weer laden we ons weer op in de verkoelende schaduw van bomen.

Sneeuw kan je even helemaal naar binnen laten keren; de witte deken bedekt veel afleiding, creëert een sfeervol, intiem decor en dempt geluiden. De koude lucht is altijd heel zuiver, bacterie-vrij. De kristallen weerkaatsen het licht, waardoor alle kleuren helderder, scherper worden. Het poollicht aanschouwen is een overweldigende ervaring die diep respect oproept voor het mystieke aspect van de planeet en het leven.

Een (onweers)bui na benauwd weer geeft behalve verkwikkende frisse lucht, de zo gekoesterde, nieuwe energiebalans.

Kruiden en bloemen schenken ons gratis en doorheen alle tijden heling voor vrijwel alle ziekten en verwondingen.

Met je handen in de Aarde werken, je tuin onderhouden e.d. daarmee maak je letterlijk contact met de Aarde; terwijl je even met wat anders bezig bent, verbind je jezelf liefdevol met de Aarde en zo ontstaat vaak die geheel andere stemming. Kinderen spelen intuïtief het liefste in de vrije natuur; hutten bouwen, spoorzoekertje, sprookjes, spelen in de sneeuw en op het ijs ach weet je nog…

Het contact hebben of bezig zijn met de natuur schenkt ons dus nieuwe, helende energie en inspiratie: de Aarde deelt haar heilzame bewustzijn en energie met ons.

We voelen weer vertrouwen en moed om door te gaan en/of nieuwe stappen te zetten, oude paden te verlaten, nieuwe kontakten te leggen etc. waardoor we helderheid, lucht en ruimte voor ons zelf én anderen kunnen scheppen.

© Copyright hoederschapvandeaarde