Kerngroep


Een droom die je samen met vele vrienden en vriendinnen  jarenlang beleeft als werkelijkheid ontwikkelt een ongebreidelde expansie die erom vraagt verder de wereld in gezet te worden, opdat haar overvloed gedeeld kan worden in grote vreugde. Daar zet je in  volle overgave je schouders onder en we hebben er alle vertrouwen in dat nog velen uit aanvullende expertise kringen  zullen aansluiten om gezamenlijk, van elkaar lerend, tot ongekende creatiekracht te komen.

Er wordt nog gewerkt aan introductie weergaven en de groep groeit snel. Indien je vanuit jouw achtergrond b.v. permacultuur, landschap- en/of bodemexpertise, andere aanvullende expertise en/of holistische vaardigheden etc. graag wilt aansluiten: hartelijk welkom… we are the ones we have been waiting for:  bel of mail direct!

Wij zijn:

Provincie Noord Holland:

– Ans Kunkeler,  Hoorn. Trefwoorden:  natuurfreak (natuurlijk)  nog elke dag lerend, doorgronden belangrijkste levensvragen, humor,  gidscontact,  energiewerk, samenwerking Bronintelligentie,  faciliteren KES:  Kleinschalig Ecologische Samenleving (2010 Ecovrede project Arnhem hier

– Gertruud Reus, Hoorn

– Rascha Vanja Wisse  Msc. Ecological Agriculture, LUW, Penningmeester volkstuinvereniging ” De Vrijheid” te Alkmaar, Bedrijfsleidster bio eetwinkel Estafette afdeling Alkmaar. Initiatiefneemster De Groene Zon (kvk: 37164127) Egmond aan den Hoef; www.groenezon.nl, wild morsen met zaad, permacultuur in de praktijk, tuinfee; communiceren met de natuur, hoe voelt dat? Telefoon 072-5071151.

– Miriyam Prent – Bergen NH (1962), opgegroeid met een biologische groenten- en bloementuin, waar als vanzelfsprekend werd gewerkt in het ritme van de seizoenen en de planeten. Ruim 20 jr professioneel actief binnen de natuurlijke werk- en geneeswijzen. Opgeleid tot klassiek homeopathe en gespecialiseerd in het begeleiden van zwangerschap, geboorte en kinderen, Na 10 jr praktijk konden ‘oude kennis’ en nieuwe inzichten samen gebruikt worden voor een vruchtbare Aarde.   Ze werkte met hoveniers en ecologen, verdiepte zich in permacultuur, volgde biologisch dynamische (BD) cursussen, werd BD imker en droeg bij aan projecten in Amsterdam zoals Ecokids, Jan Haakpad en Medebeheer Vondelpark.  Werkgebied Diepgroen natuurtuinieren, werken met kosmische ritmes, natuurlijk grondherstel, planeten opstelling, persoonlijke tuinadviezen, bijenhoedster. Organiseren Diepgroene Implusen voor mens & natuur: verdiepingsbijeenkomsten voor een breder publiek.  Vraagt steun aan middenstand en o.a. Staatsbosbeheer door achter de bijeenkomsten te staan, i.p.v. financiële steun.

Bea Möller – Egmond aan Zee:  ik neem je graag mee op pad om eetbare wilde planten te zoeken en ik experimenteer op mijn tuinen met eigentijdse en eigenzinnige werkwijzen, zie www.bellaplant.nl.

Matthijs v.d. Stroom, Amsterdam

Provincie Zuid Holland:

Provincie Zeeland:

Provincie Utrecht:

– Désiree van Woerden, Utrecht

Provincie Brabant:

Provincie Limburg:

Provincie Gelderland:

– Elbert Slikkerveer Zutphen www.verandering2012.nl Veelzijdig Sociaal Organisch kunstenaar. Vanaf 19e jaar actief binnen de Biologisch Dynamische landbouw en Zorg. Zelfstandig bedrijf “De Verandering2012”. Momenteel hoofdzakelijk werkzaam als musisch kunstenaar en initiatiefnemer van “Ruimte voor liefde”:  een vernieuwend, in alle opzichten zelfvoorzienend, Ecologisch dorp in wording. Verder incidenteel werkzaam als ontwerper, Zie b.v. Wortel van Leven.   Toekomst plannen: Helpen genezen van de aarde en de mens door het opbouwen van het Eco dorp ” Ruimte voor liefde” met kunstzinnige vernieuwde b.d. methoden en Parmacultuur. Het ondersteunen bij de opbouw van een hoge school voor praktisch toepasbare geesteswetenschap en spiritualiteit. Opzetten van de opleiding, met werkplaats, voor liefdevolle en uit innerlijk vrije wil, kunstzinnig gecreëerde, morele toekomstige techniek, “De Toverlier”. Inspiratie: Het willen combineren van alle geleerde zaken op het juiste moment, met de juiste mensen op de juiste plek met de juiste energie en materialen in goede relatie met de elementen.   Smeden als het ijzer heet is.  Bruikbare ervaring voor de hoederschap: Opleiding “wegwijs in de levenswereld” bij Nicolaas de Jong. Twee jarige Opleiding organische vormgeving/architectuur bij Feico Haionides. Landschapswerk met Nicolaas de Jong. Zes jaar lang les gegeven op open atelier Peredur waarbij natuurwaarnemingen een belangrijke rol speelden. Ondermeer over gedragen vaardigheden; schilderen, boetseren, eurythmie, yoga, zintuigdans en familieopstellingen. Permacultuur achtergrond:  Eigen ervaringen in de tuin. Op verschillende landschapsparken gewerkt zoals; als initiatiefnemer; Leef en zorg gemeenschap op antroposofische basis “ de Walnoot”  in Almen met 10 ha. Park en 2,3 ha Tuinbouw en permacultuur. Soeria in Laag Soeren 25 ha. Gesprekken en bijeenkomsten met mensen van Anastasia gemeenschappen over permacultuur. Werkgroep water en energie binnen Ecovrede en Anastasia werkgroep. Internationale water conferentie op Tamera (Portugal) omtrent water en permacultuur.  Wens voor de aarde:  Houd de aarde bedekt met organisch materiaal dit is haar natuurlijke huid.

– Viathou Peletier, Hoenderloo

 

– Lucia Hulman  www.2exchange.nl en Blogspot “Voor mij is het belangrijkste van al het leven te eren, te respecteren en te waarderen. Dat we allen in gelijk en waardig zijn hand in hand samen in creatie mogen staan. Samen creëren vanuit Liefde, ten gunste van ‘Al dat Is’. Het is mijn wens, wil en verlangen, de eenheid in totaliteit te ervaren. Raadsels te ontwarren, sluiers weg te doen smelten en te ontwaken. Allesomvattende Liefde te zijn. Dit wens ik ieder en alles toe. Ik ben dankbaar voor ieder op mijn pad en voor alles wat ik al heb en nog mag beleven op weg naar deze realiteit”.

– Bas Visser, Winterswijk

– Pascal van Rees, Harderwijk

Provincie Overijssel:

Provincie Drenthe:

Provincie Friesland:

Provincie Groningen:

– Monique Wijn, Groningen

© Copyright hoederschapvandeaarde