Natuuropstelling Almen

Het verleden, heden en toekomst in beeld via de natuurwezens! Een prachtige en gevoelige weergave, zeer boeiend om te ontvangen én om te lezen. Wat zijn pijnpunten en wat zijn hoopvolle aspecten en….wensen!

Verbonden met:

–  De Grond: geen info i.h. bijzonder – is geïntegreerd in de andere segmenten

Volgde later (bij behoefte waterverspreiding): knol- of aardappelveld onder bekabeling: als ze ’t konden, zouden de planten daar het liefste zo weglopen.

En (als laatste info over dit gebied):

Beeld patroonheilige in bekende bruine monnikenpij: wijst naar de grond:  intentie inrichting, verzorging en bescherming van het land wel met liefde voor het land echter vanuit ‘kerkse’ associatie, bewustzijnsbegrenzing. Het wezenlijk belang-rijke: uitwisseling rond behoeften in de natuur, de vorm-geving tot ieders welzijn, ontbreekt en dat voelt zeer pijnlijk.

Kaars: geef dit licht door en wel zodanig dat het in ieder herkend wordt en wees er trouw aan! (trouwring aanschuiven)

–  Bomen:

Pijnlijke teengewrichten, wortelpijn van de bomen. Problemen vochtbalans, mede door ondoordacht kappen.

Lindebomen: kappen = halveren? Cultuurmodeleren?

Kruin, wortels en grond (bodemdiertjes) hebben last van straling door bekabeling.

Kaalslag, onvoldoende bijen e.d., houtrot, te harde bodem, onvoldoende bodemdiertjes.

– Water:

Overstromende vaart (energetisch): zwaarte van de stad; stress, emoties, medicijnvervuiling en andere vervuiling; codes achtergebleven. Beperkt en hindert het werk van de natuurwezens.

Bekabeling ook ergens boven water (als bij Zaandam): vissen met vlekken, bulten.

Ergens ’n watermolen (en/bij ’n klein tankstation?) – indien de rotorbladeren met koper(beslag) zouden zijn, zou ’t water ontladen, geneutraliseerd en hersteld en goed gerevitaliseerd kunnen worden.

Vogels ‘doorboren’ deze velden ahw: zelf genieten zij natuurlijke bescherming ivm een andere, hogere trilling.

Het water zou graag meer verspreid willen zijn ipv geconcentreerd. Zie rietkragen.

De mens als (her)integrator van het ecologisch evenwicht. De natuur schrééuwt hier om integratie van diversiteit b.v. met permacultuur. Deze mensen zouden hierin, als onderdeel van de totale biotoop ook heel goed bijdragen aan alle behoeften. Er is zoveel overvloed te scheppen (beeld pompoen, als een van de vele mogelijkheden in willekeurige beddingen).

Sterke focus hartenergie: deze zou geweldig gestimuleerd kunnen worden met veel bloemen, kruiden, fruitbomen.

Verder komen trekkershutten in beeld en prieeltjes, voor meditatie (particuliere beheerorganisatie?) en verbinding met het landschap en de natuurwezens. Daarbij mooie muziek, zang/klanken. Mensen ontfermen zich voor alle nodige verzorging; zie mensen stroschoven maken, dit is tevens onderdeel van een levendige ambachtenleer, werkplek concentraties. Er lopen schapen voor natuurlijke begrazing. Voor kinderen een dankbare plek weer vertrouwd te raken met de natuur en de dieren.

Toevallig kwam ik deze tekst, zo mooi aansluitend tegen over Gezonde Gronden (Den Haag): Meewerken en -leren
Zoals aangegeven zal veel van de tuin tot stand komen door cursussen en workshops. Ook als de aanlegfase klaar is zal de tuin een belangrijke leerplek zijn voor natuurlijk tuinieren, gezonde voeding en andere permacultuuraspecten.
Ook zullen vrijwilligers terecht kunnen, die houden van tuinieren en ook nog wat willen leren.
Scholen en verenigingen zullen welkom zijn en ontvangen worden met een educatief programma waarin aspecten van gezonde voeding, belang en mogelijkheden van lokale voedselproductie, en de noodzaak van een schone, voedzame bodem, schoon water en zuivere lucht.

Ehzerwold

Impressie verleden (?) groot wit pand, lange oprit, donker spijlenhek met kroon, luxe auto’s, bedienden, zonnewijzer in de siertuin (meerdere, nu met ergens kasje), witte grindrandjes, bankjes. Van Heeckeren’s elitaire fase… vossenjacht?

Donkere kerkgevel (is er een (interne) kapel?) invloed…het ondefinieerbare als ontoegankelijkheid waarachter toorn, straf of wel genade en eervolle plaats in de hemel; mooi bezit mooi onderhouden, personeel heeft een baan, het land is veredeld en het nageslacht verzekerd van eenzelfde perspectief.

Drukke arts, beelden sanatorium, bedverpleging, restaurant: zoals ’t ook is gegaan.

Bij een/de ingang beeld wederzijds (waren?) stenen ronde knoppen op een diabolovormige voet.

Heden:  Alles teveel gecultiveerd. Commerciële belangen bepalen het geheel.

De natuur voelt zich koud (letterlijk..)

Honger: deze plek heeft nood aan verbinding met zuiver bewustzijn, uitwisseling vanuit het vrouwelijke (serverende vrouw)

In de verte watermolen? – vanaf ’n waterrand (rietsigaar zichtbaar) – meer(tje)?

Akker(s)? – grootverbouw. Het land wil het graag anders!

Bloemen dragen (ook hier) heel positieve energie bij – echter intentie omslag gewenst: anders dan alleen maar mooie sier. Ze voelen zich in zeker opzicht nogal ongezien en eenzaam.

Lege weide ergens, met houten hek. Beetje donker (mede) door hoge bomen (?), leegte gevoel (weerspiegeling). Oude Speellocomotief? Metafoor voor vergane glorie aan nieuwe generaties willen doorgeven?…  beter zou zijn….:

Fontein (?) integreren in kinder waterpret (ook voor het water fijn) – veel zand (bergje beklimmen)

Zie akte ondertekend worden: landschapsverandering zit al in de lucht.  Beeld groepje mensen ter plekke die hierover spreken, Wordt gewezen naar bruggetje…. Aan de overkant een molen, witte vlag, waar ze o.a. kaas verkopen (streekproducten). Economische aspecten over laten gaan in nieuwe afstemmingen/perspectieven… Veel potentie: rust, bezinning (schuilhutten met bankjes), wandelroutes oa mooie dennelaantjes, kunst (beelden), permacultuur(school). Fruitbomen en –struiken. Informatieborden van de omgeving en informatiebordjes bij de gewassen.

Hert:  uitdaging fauna integreren;  ecologisch all win evenwicht.  Projectmatig: hechte samenwerking nodig;  bundeling aanwezige expertise

“Neem ze mee naar plekken waar al veel te zien/voelen/ervaren is, laat ze herkennen en zo steeds meer en verder tot acceptatie, gedeelde passie en deelname komen!”

Ans Reurekas, 21 juni 2011.

Bevindingen bij bezoek Almen 26 juni:

– Veel herkenning van hetgeen werd geschetst, heel fijn. Zelfs de lang geleden gehalveerde lindeboom en de keurig gemodelleerde lindeboompjes.

– Net vóór het asielzoekerscentrum (gedeelte platte dak), ca. 2 m evenwijdig aan het hek, is een enorme vortex – ik meen een instroomfortex, wsl om belaste plek te verlichten en energielijnen te vitaliseren.
– Verbonden met de perenboom in het midden: gevoel alsof ik ‘m zó kon optillen.

Blijkt met (inderdaad) te droge grond verband te houden; veel bomen zijn van binnen daardoor ‘hol’ – de walnootboom was daardoor al ca. 9 jr geleden bij noodweer gesneuveld.

– Vanaf de overkant (bomenzoom, hoger gelegen kant met wit huis) zag ik links en

Rechts van het huis een stroompje (ondergronds) lopen die in één stroompje samenkwamen meer aan de rechterkant van de weide.

© Copyright hoederschapvandeaarde