Festival


Dit evenement was volgens velen zeer geslaagd in haar opzet voor meer bekendheid van initiatieven. Bundeling van krachten geeft, op de juiste wijze vormgegeven, het zo nodige vertrouwen  en moed voor gestadige vordering: absoluut benodigde veranderingen op alle fronten. Dat onze intense inspanningen hieraan konden  bijgedragen geeft ons veel voldoening en dankbaarheid aan alle mede bouwers van dit festival.

Regionale bladen (o.a. De Gelderlander) en bekende sites (o.a. Earth Matters, Want to Know, Niburu)  schonken aandacht.

Een radio interview met Johan Oldenkamp klik hier Filmpjes tijdens het festival, met dank aan Michel Vitaliti klik hier en Berto Korse  klik hier
Dank ook aan Pim van Tend, hij maakte een wikimedia pagina met foto’s hier in te zien

De behoefte (nood) aan vervolg evenementen werd eveneens duidelijk. Met veel enthousiaste mede bouwers (er kunnen nog mensen bij!) willen wij dit zeker inzetten. Afhankelijk van alle betrokkenen, kan de locatie ergens anders zijn.
Als je mee wilt doen, meld je ajb met spoed aan.  Dan toveren we het volgende festival tevoorschijn!

FESTIVAL “VIER DE OVERVLOED”vrijdag 12 tot en met maandag 15 oktober 2012 in natuurgebied Overasselt

De aarde heeft overvloed. En die willen we graag delen met iedereen op een natuurlijke, respectvolle manier.

Alles wat we hebben of gebruiken komt van moeder Aarde. De aarde is van en voor ons allemaal en niemand in het bijzonder. Planeet Aarde is een grote kracht die haar bronnen graag aan ons geeft, mits wij zuinig met haar omgaan. Daarom dit bijzondere festival: een ontmoetingsplatform voor innovatieve technologieën en Aarde/Mens/Plant/Dier-deskundigheid.

We hebben het geluk een schitterend gebied midden in de natuur te mogen gebruiken bij Nijmegen.

De St. Walrick Ruïne vlakbij is bekend om de lapjesboom; volgens traditie helpt de boom bij ziekte. Tot op de dag van vandaag hangen mensen lapjes op voor genezing.  Het sprookjesbos nodigt kinderen uit voor fantasierijk spel.

Lezingen en workshops zijn dankzij liefdevolle inbreng gratis. Kijk voor de meest actuele versie van het programma vlak van tevoren op de festival webpagina van www.hoederschapvandeaarde.nl. Je kunt ook optimaal profiteren van het royale  programma aanbod door van tevoren je keuzes te maken.

Overnachten niet verplicht! in eigen tent, caravan en camper is mogelijk (verlengsnoer, zaklamp e.d.!). Warme douches en goed verzorgde toiletten zijn gratis.  In de nabije omgeving zijn meer overnachtingsmogelijkheden. (link)

Tips: Klapstoeltje mee, stevige schoenen en extra kleding want in het bos is het vaak koeler echter… het tweede weekend in oktober is meestal zonnig. Soepkom meenemen. Voor transport van bagage/spullen aanwezige handkarren gebruiken. Graag stilte bij de tenten waar lezingen en workshops worden gegeven. In de tent van Ron van Maanen de outdoor kok, aleen toeging voor het ophalen van de avondmaaltijd. Mobieltjes ajb uit tijdens lezingen en workshops.

Aanbod van diensten en producten: Alleen per voorafgaand mail/telefonisch overleg. Vanuit Soevereiniteit, die haar wortels heeft in de Universele Mensenrechten, wil dit festival ruimte bieden aan creatieve manieren om anders economisch met elkaar om te gaan. Naar de universele wet: des te meer je geeft des te meer je ontvangt. In plaats van hoge  kraamkosten (E 5,- per dag) en heffingen op diensten en goederen wordt d.m.v. vrije donatie in de ‘overvloedpotjes’  ruimte gecreëerd voor nieuwe verdeelsleutels en zijn ruildiensten/producten mogelijk.  Hierover is informatie beschikbaar op het festival. Uniek: zo kan ook wat dit betreft het  overvloedprincipe stromen en gevierd worden.

Maaltijden: Voor de avondmaaltijd op vrijdag:  naar wens potluck (gezamenlijk genieten van wat iedereen heeft klaargemaakt en meeneemt). Voor zaterdag en zondagavond zal voedzame soep gemaakt worden met brood en salade voor maximaal 50 personen  á E 5,- per maaltijd (ingrediëntkosten), opgave hiervoor graag tot uiterlijk twee weken (01 oktober 2012) van tevoren.  Voor andere eetmomenten neemt ieder zelf wat mee. Koffie en thee in bijdrage potje.
23 September:  maximum aantal te reserveren maaltijden bereikt. Er is een snackkraam op een aangrenzend terrein. Tevens is voor wie dat verkiest vlakbij een café restaurant St. Walrick: http://www.walrick.nl. RestaurantPannekoekhuis – Terras, St. Walrickweg 5 , 6611 KG Overasselt tel. 024-622 13 85.

Entree Festival:

Zaterdag of zondag p.p.                                                            E  10,-

Kinderen tot 6 jaar gratis, van 6 tot 12 jaar                                E    5,-

Overnachting tent/caravan/camper p.p. per nacht                       E    5,-    Kinderen tot 6 jaar gratis

Aanmelden via: 0229-270248 tot 19.30u., niet tussen 17.30 – 19.00u.  Bij onderwerp vermelden: Aanmelding Festival Vier de Overvloed.
Je aanmelding via e-mail is definitief bij ontvangst van het totaalbedrag uiterlijk 5 oktober 2012, op bankrekening 2930088 t.n.v. de Reünie, Utrecht. Omschrijving: Festival Vier de Overvloed. Bijzonder graag als je bij dit zeer laagdrempelige tarief en gratis lezingen en workshops meer wilt geven (ook: donatie potjes bij de ingang en in de tenten),  om  voor alle betrokkenen en hun intense pionierswerk kosten te dekken  en vaker dergelijke inspirerende ontmoetingen te kunnen bekostigen. Dankjewel!

Geef duidelijk in je mail aan hoeveel dagen, hoeveel volwassenen, kinderen en nachten. Na je aanmelding en betaling kunnen we de entree kaart(en) toesturen.

Na 5 oktober 2012 betaling aan de ingang, ook dan: vrijwillige donaties om de kosten te dekken worden zeer gewaardeerd.

Nog voor de lange winter een fijne gathering, elkaars mogelijkheden verkennen, elkaar verrassen,  oplossingen ontdekken, elkaar helpen en genieten van de prachtige natuur.   Kom, vier mee en neem je vrienden mee, zet dit bericht op jouw netwerk!

Hier de flyer Festival Vier de Overvloed voor een globale weergave bij de Uitnodiging


 

WAAR:    

Scouting kampeerterrein St. Walrick, Overasselt. Tom tom invoeren op Hessenbergseweg 5 Overasselt. (link) met uitgebreide route duiding. Ruime gratis parkeergelegenheid aanwezig.

 

Op zaterdag en zondag is de kampeerweide vanaf 9:00 uur open voor bezoekers. Bezoekers wordt gevraagd vooraf een berichtje te sturen, zodat we de bovengrens van de toestroom per festivaldag kunnen bewaken.
Om ook de maximale toestroom per lezing en workshop te bewaken vragen wij  inschrijving voor wat je wenst op vrijdagmiddag, zaterdag- en zondagochtend.

 

Participanten, lezingen en workshops, zij bieden belangeloos hun bijdragen:

Ron van Maanen, outdoor kok (link)
Scouting St. Walreck  Eco neutraal bouwen (link)
SOPN  Sjaak Bruijsten, Malden (link)
De Reünie, Luuk van Dinter: van staatsburger naar Soevereine wereldburger(link)
Niburu:  Nieuws voorbij de mainstream media (link)
Woonwerkprojecten, zaterdag:  Ruimte voor Liefde, Elbert Slikkerveer (link)
Hartong ecologisch bouwen en wonen:  John Hartong,  Sjamaan, (link)
Nulpuntenergiegroep, zaterdag vm: o.a. Frank Bonte met nieuwste ontwikkelingen o.a. met Veldfrequenties  belastende energie elimineren/optimale conditionering scheppen. (link)
Muziek, zaterdag:   Elbert Slikkerveer, Johan Wijngaards,  Juul van Akenen Gimle (link)
Ralf van Tongeren, zaterdag: Huis van Overvloed (link)
Nicolaas de Jong, zondag: Klank ervaren als scheppende kracht in de wereld van natuurwezens  (link)
Lukas T.S. Tjan: Vitale en Fatale voeding.  in opbouw-site (link) en  link
Els Umans: Nieuwetijdsonderwijs (link)
Peter den Haring: Astrologie consulten (link)
Piet van IJzerdoorn, Het ware Boerenbedrijf: zuiver, veelzijdig, kleinschalig en met hart voor de dieren (link)
Theo Hooijer Woonbiologie: Woonbiologie en ecotherapie (link)
Marianne van der Schilden: Spiritueel met 2 benen op de grond en aura reading (link)
Mirjam Schnelle: workshop Maya astrologie (geen website)
Philip Gortemaker, Ware Natuur: Programma voor Innerlijke Vrede (link)
Jacqueline Portegies Feng Shui (link)
Hanneke Beld:  Free writing (link)
Caspar Pompe: Auto op watergas, besparing tot max. 40% live aanwezig! (link)
Frans Langekamp: De zeven lichamen van de mens (link)
Catharina Lunow:  Gezond door de Zon, lezing  (link)
Erna van Uden, zondag:  Meditatie (link)
Daniëlle de Moor:  Stemexpressie vanuit je hart via (link)
Viny Oorsprong, zaterdag:  Boekpresentatie ‘Verbinding, trilling regeert’: voor de ‘beginners’, te bestellen via haar website. Zondag:  Sjamanistisch vuurritueel bij afsluiting van het festival (link)
Trudy Maassen: engelen/natuurwezens: www.engelenvrienden.nl (in opbouw)
Walter Barkhuysen-Tacke: Intuïtief muziek maken (o.a. klankschalen, didgeridoo, zang) link
Nanuk Howahkan:  Crystal Keys workshop (link)
Hoederschap van de Aarde:  Eetbaar Landschap  (link)

 

 

(Interactieve)  lezingen en workshops vol! Er is nog wel ruimte voor enkele kramen: slechts E 5,- per dag.

Wil je helpen.. graag!  Overvloed door samen zijn, samen doen, samen  delen:

PR,  transport, entree team, zaden en stekken,  opruimen/schoonmaken, EHBO,  materialen (tafels, hand- en theedoeken, thee/koffiekopjes, soepkommen, grote schoolborden voor programma weergaven,  kinderactiviteitenbegeleiding, teken en knutselspullen voor de kinderen, (led)lampslingers, schoonmaakmiddelen,  Tenten opbouwen/afbreken, geluid e/o beeldinstallatie, Muziek en dans, Film opnamen, Terrein en parkeer aanduidingsborden, campers, caravans, sponsoren, carpooling.

 

De verhuurder geeft de volgende huisregels mee: – Geen auto’s/campers/caravans op het evenemententerrein (handkarren gebruiken) – Op last van de brandweer: in de blokhut van de Scouting  en in de tenten geen vuur (waxine lichtjes in glazen potje) en niet roken.  Geen honden, alcohol of drugs – Stilte tussen 22.00 en 07.00u. – Niet zelf vuur stoken – Respect voor de natuur (geen lawaai en rommel opruimen) – Zelf sanitair schoonhouden na gebruik – Noodnummer voor ’s nachts en overige belangrijke locatie informatie aanwezig bij de Hut.

 

Minder sympathiek maar wettelijk verplicht:  Betreding van het festival en deelname aan activiteiten geschiedt op eigen risico. De initiatiefnemers en Scouting St. Walrick kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel en/of materiële schade. Eventuele schade die door initiatiefnemers wordt geleden, zal op de veroorzaker worden verhaald.

Programma, wijzigingen voorbehouden:

 

Vrijdag  12 oktober 2012:

09:00 – 16:00 uur : opbouwen van het festival, de tenten en overige faciliteiten.
17.00  – 18.00 uur: Welkomstwoord en Verbinding met elkaar
18.00  – 19.30 uur: gezamenlijke avondmaaltijd, potluck: ieder neemt wat lekkers mee
19.30  – 21.30 uur: rondom kampvuur informeel samenzijn met muziek, zang en dans
21.30  – 22.00 uur: einde dagprogramma, vertrek van de daggasten

Zaterdag 13 oktober 2012 en Zondag 14 oktober 2012:

 

09.00 uur – 09.45  uur: Opening en inschrijven gewenste activiteiten

Overige indeling klik op: programma Festivaldagen

 

Om snel jezelf te kunnen oriënteren maakten deelnemers  mooie A-4 introdukties: klik hier

Maandag 15 oktober
09.00 uur – 15.00 uur:  Afbreken van de tenten en opruimen.

Sponsoren:
Scouting St. Walrick Overasselt terrein faciliteiten (link)
Scouting Don Bosco Mook tenten (link)
Caspar Pompe, tent (link)
Machteld Meij, cateringhulp

 

© Copyright hoederschapvandeaarde